Medy
Není med jako med
Kromě toho, že skvěle chutná, pravý nefalšovaný med také účinně hojí a léčí. O příznivému vlivu medu na lidské zdraví víme po tisíciletí: med umí hojit rány, je skvělým zdrojem antioxidantů (snižuje tak riziko infarktů a mozkových příhod), působí antibakteriálně a fungicidně, zvyšuje imunitu, pomáhá se zažíváním, zklidňuje bolavý krk. Tímto arzenálem blahodárných vlastností ale zdaleka nedisponuje každý "med", který najdete v supermarketu. Podle potravinářské inspekce patří med k nejčastěji falšované potravině na našem trhu. Hojně se využívají cizí příměsi, řepný cukr či zbytky škrobových sirupů. Poznat rozdíl od kvalitního včelího produktu je pouze podle chuti téměř nemožné. Skutecne "léčivý" med je proto dobré kupovat přímo u včelaře.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem